حوزه‌های علمیه در تبیین معارف دینی نیازمند شبکه تحقیقاتی و رسانه‌ای هستند

حوزه‌های علمیه در تبیین معارف دینی نیازمند شبکه تحقیقاتی و رسانه‌ای هستند
نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی، با تأکید بر ظرفیت گسترده حوزه‌های علمیه در تبیین معارف دینی، گفت: جامعه تشنه حقیقت، نیازمند شبکه‌ای تحقیقاتی و رسانه‌ای است تا معارف دینی را به‌صورت مستمر، به‌روز و اثرگذار در اختیار مردم قرار دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، آیت‌الله علیرضا عبادی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی، در نخستین جلسه درس اخلاق اساتید و طلاب مدرسه علمیه تخصصی امیرالمؤمنین(علیه‌السلام) بیرجند که همزمان با ایام هفته دفاع مقدس برگزار شد، اظهار داشت: تلاش برای کسب علم و رسیدن به مدرک یا جایگاه علمی، نباید هدف نهایی دانشجو باشد؛ بلکه ورودی حوزه باید از همان ابتدا بداند که هدف اصلی در این مسیر، «آدم شدن» و حرکت در مسیر بندگی خالصانه است.

توحید خالص تنها راه شکوفایی استعدادهای انسانی

نماینده ولی‌فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به حدیث شریف نبوی «قُولُوا لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ تُفْلِحُوا»، فلاح را به معنای روییدن و وفا به استعدادهای درونی انسان دانست و افزود: تلفظ ظاهری ذکر توحید کافی نیست، بلکه باید در فکر و نیت انسان نیز توحید حاکم باشد. اگر نیت انسان آلوده به شرک و هوای نفسانی باشد، ذکر لفظی اثر واقعی نخواهد داشت و خود انسان به بزرگ‌ترین حجاب در مسیر کمال تبدیل می‌شود.

وی با استناد به حدیث سلسله‌الذهب، توحید خالص را دژ محکمی در برابر آفت‌های معنوی خواند و تصریح کرد: شکوفایی انسان مستلزم مصون ماندن از آفت‌های اعتقادی است و کمال توحید نیز مشروط به پایبندی عملی به شروط آن، از جمله ولایت و بندگی است.

انتقاد از نگاه سطحی به کرامات اولیای الهی

آیت‌الله عبادی با اشاره به نقش معجزات و کرامات در تکمیل حجت بر بندگان، از نحوه برخورد جامعه با این نشانه‌ها انتقاد کرد و گفت: یکی از خطاهای ما این است که کرامات اولیا و بزرگان را تنها در حد شفای بیماران یا مشکلات جسمانی و معمولی می‌آوریم، در حالی که کرامات، آیات و بینات الهی برای اثبات امکان استکمال انسان و تبیین حقایق دین است.

وی با یادآوری نمونه‌هایی از معجزات معاصر، ماجرای محمدکاظم ساروقی، شیخ رجبعلی خیاط و آیت‌الله سیدعلی قاضی را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: الگوهایی مثل محمدکاظم ساروقی که بدون سواد، حافظ قرآن شد، ابزارهایی برای تکمیل حجت الهی بودند؛ اما ما باید از این توان‌ها برای تبیین و اثبات معارف دینی استفاده کنیم.

ایجاد شبکه رسانه‌ای و تبلیغی در حوزه‌های علمیه

امام جمعه بیرجند با اشاره به آیه شریف «لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ وَلِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ»، پژوهش و آموزش در حوزه را مقدمه تبلیغ و هدایت جامعه دانست و تصریح کرد: باید اعتراف کرد که تبلیغ و تبیین در ما ضعیف بوده است. بخشی از این موضوع به تقصیر و قصور خود ما و بخشی نیز به فضاسازی جریانات سیاسی جهان بازمی‌گردد.

وی در پایان تأکید کرد: حوزه‌های علمیه دارای منابع عظیم و آب زلال معارف دینی هستند، اما جامعه تشنه حقیقت است و نیازمند یک شبکه تحقیقاتی و رسانه‌ای است تا این معارف به‌صورت جدید و اثرگذار و به شکل مستمر در اختیار مردم قرار گیرد.


كد خبر: 66301  |  تاریخ درج خبر: 1405/07/07  |  کد خبرنگار: 185854  |  نام خبرنگار: فهيمه قربانيان
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
 
نام:
اطلاعات تماس: (تلفن همراه یا ایمیل)
متن:
کد امنیتی:     
footer slimi
بالا