به گزارش خبرگزاری حوزه علمیه خراسان جنوبی، حجتالاسلاموالمسلمین اسحاق اکبری، کارشناس علمی مدرسه تخصصی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) بیرجند از برگزاری کارگاه «تقریرنویسی» در این مدرسه علمیه خبر داد.
اکبری بیان کرد: با توجه به سنت حسنه تقریرنویسی در سطوح عالی حوزه و اهمیت این مهارت برای طلاب درس خارج، این کارگاه در تاریخ ۲۳ مهرماه با حضور ۱۷ نفر از طلاب سطح خارج برگزار شد.
وی با بیان اینکه این کارگاه به همت مدرسه تخصصی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) و با تدریس حجتالاسلاموالمسلمین محمد مختاری و حجتالاسلاموالمسلمین هابیل خسروی برگزار گردید، افزود: هدف اصلی از برگزاری این کارگاه، آشنایی طلاب با ساختار و ماهیت درس خارج، ارتقای توان نگارشی جهت تولید تقریرات علمی و محتوامحور و آموزش روشهای صحیح تقریرنویسی است.
اکبری خاطرنشان کرد: در بخش نخست کارگاه، حجتالاسلاموالمسلمین مختاری به مباحثی همچون تاریخ تحولات مکاتب و منابع فقه و اصول، جایگاهشناسی درس خارج، روش حل مسئله در فقه و اصول، اصول و فنون تقریرنویسی، پیشنیازهای فقهپژوهی و روشهای اعتبارسنجی حدیث پرداخت.
وی ادامه داد: در بخش دوم نیز حجتالاسلاموالمسلمین خسروی با محوریت اصول و فنون تقریرنویسی و سبکها و روشهای گوناگون درس خارج مطالب کاربردی و آموزشی ارائه کرد.
کارشناس علمی مدرسه تخصصی امیرالمؤمنین(علیهالسلام) بیرجند اظهار داشت: اساتید دوره در تبیین اهداف برگزاری کارگاه، بر توانمندسازی طلاب برای تولید تقریرات قابل استفاده و بهرهمندی مؤثر از دفاتر تدوینشده تأکید داشتند.
وی افزود: با توجه به الزامی بودن این کارگاه برای طلاب سال اول درس خارج و طبق هماهنگی انجامشده با معاونت علمی، انتخاب درس و ثبت نمره دروس خارج منوط به حضور موفق و فعال در این دوره است.
اکبری در پایان تأکید کرد: این کارگاه گامی اساسی در جهت تقویت بنیانهای علمی و پژوهشی طلاب نوورود به عرصه درس خارج و تداوم سنت علمی تقریرنویسی در حوزههای علمیه به شمار میآید.
كد خبر:
61531
|
تاریخ درج خبر:
1404/07/28
|
کد خبرنگار:
177337
|
نام خبرنگار:
حسين كياني