نقش علامه مصباح در دانش اقتصاد اسلامی چشمگیر و اثرگذار است

نقش علامه مصباح در دانش اقتصاد اسلامی چشمگیر و اثرگذار است
عضو شورای پژوهشی گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی گفت: مرحوم علامه مصباح در چند مقطع در شکل گیری دانش اقتصاد اسلامی و گسترش، ترویج و شکوفایی آن تاثیرگذار بودند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، نشست علمی «بررسی اندیشه های اقتصادی علامه مصباح یزدی» به همت معاونت علمی این حوزه در پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
حجت الاسلام سیدمهدی معلمی، عضو شورای پژوهشی گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی گفت: مرحوم علامه مصباح در چند مقطع در شکل گیری دانش اقتصاد اسلامی و گسترش، ترویج و شکوفایی آن تاثیرگذار بودند و نقش ایشان در دانش اقتصاد اسلامی چشمگیر و اثرگذار است.
وی به تبیین نقش علامه مصباح یزدی در شکل گیری اولین گروه اقتصاد اسلامی در حوزه علمیه قم پرداخت و با بیان این که تا پیش از آغاز فعالیت گروه، مقالات اقتصادی در حد کارهای فردی بود اما علامه گروهی را در دفتر همکاری های حوزه و دانشگاه شکل دادند و نقش مهمی در شکل گیری مبانی اقتصاد اسلامی داشتند و همواره معتقد بودند می بایست در سیاست های اقتصادی تجدیدنظر صورت گیرد.

سخنران این نشست تصریح کرد: در اندیشه اقتصادی ایشان چنین مطرح بود که در حکومت اسلامی می بایست میان منافع مادی و عزت نفس مسلمانان تعادل برقرار شود.
عضو شورای پژوهشی گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی با بیان این که علامه مصباح یزدی همواره چنین اعتقاد داشتند که اسلام برای حفظ عزت مسلمانان، اهمیت زیادی قائل است، افزود: رفتار و عملکرد دولت و جامعه اسلامی در مقابل کافران باید به ‌گونه ای باشد که کافران نتوانند به ‌گونه ای بر آنان تسلط پیدا کنند.
حجت الاسلام معلمی با بیان این که اعتقاد مرحوم علامه مصباح این بود که می خواهیم مردم برخوردار از رفاه و امکانات باشند اما آن آسایش و رفاه در خدمت تکامل معنوی مدنظر ماست و می بایست بعد مالی در خدمت بعد معنوی برای توسعه ایده آل اقتصاد اسلامی قرار گیرد، اظهار کرد: ارتباط جامعه اسلامی با جوامع دیگر از نظر اقتصادی، نباید به گونه‌ای باشد که موجبات برتری کافران بر مسلمانان را ایجاد کند.
وی ادامه داد: مرحوم علامه مصباح یزدی در عدالت شناسی اقتصادی نظریات ویژه ای را مطرح و اعتقاد بدان داشت که اسلام همان طور که تملق و چاپلوسی یک فرد در مقابل فرد دیگر را مذموم و ناپسند می‌داند، ذلت جامعه اسلامی در مقابل جامعه کفر را نیز هرگز نمی پذیرد و با تاکید بر مساله حفظ عزت آنان، معتقد است که جامعه اسلامی باید سربلند باشد.
عضو شورای پژوهشی گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی با اشاره به عناوین عملکردها و آثار علامه مصباح در حوزه اقتصاد اسلامی و نقش آفرینی در تشکیل گروه همکاری های حوزه و دانشگاه افزود: نقش ایشان در تببین مبانی و چارچوب های اسلام برای ورود به حوزه علوم انسانی به ویژه اقتصاد، تعیین کننده و محوری است.
حجت الاسلام معلمی به دو کتاب «معارف اقتصادی قرآن کریم» و «احکام اقتصادی قرآن کریم» مرحوم علامه مصباح یزدی اشاره کرد و گفت: دیدگاه های ایشان در رابطه با موضوعات توسعه اقتصادی و عدالت اقتصادی قابل ملاحظه و عمیق است و در این دیدگاه، علوم انسانی می بایست بر اساس شرائط مردم نوشته شود.
وی ادامه داد: از جمله مهم ترین آثار اقتصاد اسلامی که حاصل جلسات متعدد گروه اقتصاد در «دفتر همکاری حوزه و دانشگاه» بود، می توان به کتاب های ارزشمند و دارای غنای «درآمدی بر اقتصاد اسلامی»،‌ «مبانی اقتصاد اسلامی»،‌ «پول در اقتصاد اسلامی» و همچنین «مبانی فقهی اقتصاد اسلامی» اشاره کرد.

 


كد خبر: 47206  |  تاریخ درج خبر: 1401/12/06  |  کد خبرنگار: 207368  |  نام خبرنگار: امير خاكراه
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
 
نام:
اطلاعات تماس: (تلفن همراه یا ایمیل)
متن:
کد امنیتی:     
footer slimi
بالا