شهید رئیسی مروّج جریان توحید و خدمت در تراز انقلاب بود

شهید رئیسی مروّج جریان توحید و خدمت در تراز انقلاب بود
مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی، با تبیین ابعاد قرآنی و مجاهدت‌های خستگی‌ناپذیر شهید آیت‌الله رئیسی، وی را شخصیتی جریان‌ساز و مصداق بارز «امت» در کلام وحی توصیف کرد که با اخلاص و توسل به ساحت قدسی حضرت رضا(علیه‌السلام)، الگویی ماندگار از مدیریت جهادی و زی‌طلبگی را به یادگار گذاشت.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا، مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی، در نشست بصیرتی اساتید مدرسه علمیه فقاهت سلیمانیه که به‌مناسبت بزرگداشت مقام شامخ شهید آیت‌الله رئیسی و شهدای خدمت برگزار شد، به ایراد سخن پرداخت.

وی در ابتدای این مراسم با اشاره به برکات بی‌کران آستان ملائک‌پاسبان رضوی و ذکر نمونه‌هایی از عنایات امام رئوف به زائران و مجاوران، تصریح کرد: شهید آیت‌الله رئیسی توجه ویژه‌ای به ثبت و ضبط آثار معنوی این آستان داشت و بنیان‌گذار نظام مستندسازی کرامات حضرت در دفتری ویژه بود تا این نشانه‌های روشن الهی برای همیشه در تاریخ آستان قدس محفوظ بماند.

این استاد حوزه علمیه در ادامه به تحلیل شخصیت قرآنی شهید جمهور پرداخت و با استناد به آیه شریفه «وَالَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ»، شهید آیت‌الله رئیسی را از جمله کسانی دانست که با تمسک به علم و عمل، در مسیر کسب درجات عالیه الهی گام برداشته‌ است‌.

 حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا با بیان اینکه با معیارهای قرآنی می‌توان سیره شهید رئیسی را در امتداد مسیر حضرت ابراهیم خلیل‌الله(علیه‌السلام) ترسیم کرد، به واکاوی مفهوم «امت» در آیه مبارکه «إِنَّ إِبْرَاهِيمَ كَانَ أُمَّةً قَانِتًا لِلَّهِ» پرداخت و ابعاد وجودی ایشان را در پیوند با این مفاهیم متعالی تبیین نمود.

تبیین مؤلفه‌های سیره «امت‌گونه» شهید جمهور در مسیر خدمت و عدالت‌خواهی

مدیر ارتباطات حوزوی آستان قدس رضوی با تشریح ویژگی‌های شخصیتی شهید رئیسی، نخستین شاخصه وی را «جریان‌سازی» در عرصه‌های کلان کشور دانست و خاطرنشان کرد: شهید رئیسی همانند سیره حضرت ابراهیم، سیدالشهدا(علیهم‌السلام) و امام راحل(ره)، توانست جریان توحید، عدالت‌خواهی و خدمت صادقانه را در هم‌ترازی سیاست و معنویت به پیش ببرد و به همین سبب در قلوب ملت به عنوان «سید محرومان» جای گرفت. 

وی افرود: شهید آیت‌الله رئیسی همواره بر این باور بود که کارگزاران نظام اسلامی باید با نگاهی جهادی، آسایش را بر خود حرام کنند؛ چنان‌که وی در دوران تولیت، تا پاسی از شب در دفتر کار به تمشیت امور می‌پرداخت، پیش از اذان صبح در محضر امام رضا(علیه‌السلام) استغاثه می‌کرد و رأس ساعت هفت صبح نیز کرسی درس و بحث خود را با جدیت آغاز می‌نمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا همچنین به روحیه فراجناحی و سعه‌صدر شهید آیت‌الله رئیسی در مدیریت‌های کلان اشاره کرد و یادآور شد: شهید جمهور در تمامی مسئولیت‌های حساس خود در آستان قدس، قوه قضائیه و قوه مجریه، فارغ از دسته‌بندی‌های سیاسی چپ و راست، تنها بر مبنای توانمندی و تعهد افراد از ظرفیت‌های گوناگون بهره می‌برد.

وی خستگی‌ناپذیری را رکن جدایی‌ناپذیر شخصیت شهید جمهور برشمرد و اظهار داشت: حجم فعالیت‌های این شهید والامقام به‌گونه‌ای بود که حتی با وجود توصیه رهبر شهید انقلاب مبنی بر لزوم حداقل پنج تا شش ساعت استراحت، وی تنها از فرصت‌های کوتاه بین راه و داخل خودرو برای استراحت استفاده می‌کرد تا وقفه‌ای در خدمت به مردم ایجاد نشود.

تجلی بندگی و خادمی در سیره عملی شهید رئیسی و پیوند معنوی با ولایت

حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا در بخش دیگری از این نشست، به بیان خاطره‌ای شنیدنی از عنایت ویژه حضرت رضا(علیه‌السلام) به شهید رئیسی پرداخت و گفت: این شهید والامقام در مقطعی دچار درد شدید زانو شده بودند که به توصیه حضرت آیت‌الله العظمی بهجت، در یکی از مراسم‌های غبارروبی، بر سنگ‌های مرمر مجاور ضریح مطهر نشستند و با توسلی خالصانه، در مدتی کوتاه بهبودی کامل یافتند.

وی افزود: شهید آیت‌الله رئیسی پس از این واقعه، خود را شفایافته و مدیون حضرت می‌دانست و با عهدی راسخ تأکید می‌کرد که تا آخرین رمق در بدن، وقف خدمت به مردم خواهد بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرازی‌نیا صفت «قانتاً لله» را که در قرآن کریم بر آن تأکید شده، در عمق جان شهید رئیسی نهادینه دانست که از دوران یتیمی در کودکی تا رسیدن به عالی‌ترین سطوح مدیریتی، همواره زی‌طلبگی و روحیه بندگی را حفظ کرد.

مدیر ارتباطات حوزوی تولیت آستان قدس رضوی در پایان سخنان خود، به نقل خاطره‌ای شورانگیز از دیدار جمعی محدود با رهبر شهید انقلاب در مشهد مقدس پرداخت و اظهار داشت: در آن محفل معنوی، پس از اقامه نماز، قائد شهید امت با تواضعی مثال‌زدنی از افتخار خادمی خود سخن گفته و فرمودند که نخستین حکم خادمی ایشان توسط مرحوم آیت‌الله واعظ طبسی امضا شده است، این سخن که با اشک جاری رهبر شهید همراه بود، فضای جلسه را منقلب کرد و در این میان شهید رئیسی نیز با گریه‌ای بی‌مقدمه، عرض کرد که بزرگ‌ترین افتخار ما این است که حکم خادمی‌مان به دست مبارک شما امضا و تنفیذ شده است.


كد خبر: 65194  |  تاریخ درج خبر: 1405/03/05  |  کد خبرنگار: 185854  |  نام خبرنگار: فهيمه قربانيان
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
 
نام:
اطلاعات تماس: (تلفن همراه یا ایمیل)
متن:
کد امنیتی:     
footer slimi
بالا