عُجب آفتی که راه رشد علمی و معنوی را می‌بندد

عُجب آفتی که راه رشد علمی و معنوی را می‌بندد
استاد اخلاق حوزه علمیه خراسان، با تأکید بر ضرورت مراقبت از «عُجب» به عنوان یکی از بزرگ‌ترین آفات سلوک علمی و معنوی، گفت: این بیماری روحی باعث سقوط انسان در دنیا و آخرت شده و سد راه تحصیل علم و کسب معارف الهی می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه علمیه خراسان، حجت‌الاسلام والمسلمین غفارفام، در جمع طلاب مدرسه علمیه جوادالأئمه(علیه‌السلام) مشهد، با هشدار نسبت به آفت «عُجب» در مسیر طلبگی، گفت: طلاب عزیز باید از ابتدای راه طلبگی، خود را از این بیماری روحی مصون بدارند.

وی با بیان اینکه عجب، جلوی رشد انسان را می‌گیرد، و موجب هلاکت او در دنیا و آخرت می‌شود و حتی سدّ راه طلب علم و تحصیل علوم دینی خواهد بود، گفت: این آفت خطرناک باعث می‌شود انسان طرف مقابل خود را کوچک بشمارد و در نهایت گرفتار جهل و بی‌خبری گردد.  

استاد اخلاق حوزه علمیه خراسان، در ادامه با اشاره به کلام امیرمؤمنان(علیه‌السلام) که فرمودند: «العَجَلَةُ و اللَّجاجَةُ و العُجبُ و النَّوانی»، تصریح کرد: هر گرفتاری که برای انسان پیش می‌آید، ناشی از عمل نکردن به این حدیث نورانی است. کسی که بتواند خود را از این چهار آفت پاک نگاه دارد، دچار ناخوشی روحی و اخلاقی نمی‌شود. «العَجَلَه» به معنای شتاب‌زدگی و «اللّجاجه» یعنی پافشاری بر باطل، با علم به بطلان آن.

رسالت طلاب در پیشگاه امام زمان(عج)  

استاد اخلاق حوزه علمیه خراسان، در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر جایگاه طلاب در دستگاه اهل‌بیت(علیهم‌السلام) اظهار داشت: طلبه، نوکر امام زمان(عج) است و به هیچ عنوان حق ندارد منافع شخصی خود را بر مصالح اربابش مقدم بدارد. اگر در مسیر بندگی خداوند و خدمت به دین قدم برداریم، یقیناً پروردگار عالم کفیل روزی ما خواهد بود.  

وی طلاب جوان را به اخلاص در نیت، صداقت در عمل و پرهیز از هرگونه رفتار مغایر با شأن طلبگی فراخواند و این مسیر را تنها راه سعادت در دنیا و آخرت دانست.


كد خبر: 61320  |  تاریخ درج خبر: 1404/06/31  |  کد خبرنگار: 185854  |  نام خبرنگار: فهيمه قربانيان
ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.
 
نام:
اطلاعات تماس: (تلفن همراه یا ایمیل)
متن:
کد امنیتی:     
footer slimi
بالا